Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 33°C
Açık
Muğla
33°C
Açık
Cts 32°C
Paz 30°C
Pts 26°C
Sal 28°C

DİSK/GENEL İş Muğla Şubesi, parti seçim çalışması örgütü görüntüsünden derhal çıkmalıdır!

DİSK/GENEL İş Muğla Şubesi, parti seçim çalışması örgütü görüntüsünden derhal çıkmalıdır!
22 Mart 2024 20:29
2.861

Muğla/Menteşe’ de bulunan DİSK/GENEL İş sendikasına ait her iki büroda CHP Büyükşehir ve Menteşe adaylarının seçim propagandası görsellerinin asıldığını, sendika bürolarının adeta seçim bürosu görüntüsüne büründüğünü üzülerek görmekteyiz.

Yine DİSK Genel-iş seçim çatısı altında sadece CHP adaylarının konuşma yaptığı, CHP adaylarının seçim mitingi niteliğinde toplantılar tertip edilmektedir.

Türkiye İşçi Partisi Menteşe İlçe Örgütü olarak sendikaların devrimci sendikacılığı benimsemesi, halkçılık, kamuculuk, laiklik, cumhuriyet değerleri gibi işçi sınıfının çıkarları ile uyuşan ilkeler doğrultusunda politik tavır almasını, yani siyasetin doğrudan içinde olmasını, siyaseti örgütlemesini savunuyor ve destekliyoruz.

Ancak politik tavır almak özellikle de yerel seçimlerde bir siyasi partinin güdümüne girilmesi anlamına asla gelmemelidir. İşveren konumuna gelmesi muhtemel adaylardan biriyle belediye emekçilerinin temsilcisi olarak işveren-emekçi ilişkisinin ötesine geçecek bir ilişkiye girileceği kuşkusunu doğuracak her türlü eylemden sendikaların uzak durması gerektiğini düşünüyoruz. Geçmiş dönemlerde bu konuda yapılmış yanlış uygulamaların tekrarlanması düşünülmemeli, sendikaların asli sorumluluğunun temsil ettikleri emekçilere karşı olduğu anlayışına gölge düşürülmemelidir.

Diğer taraftan içinde bulunduğumuz dönemde, yerel seçimler öncesinde CHP’nin ve DİSK’in bu tutumunun AKP’ye karşı ortak mücadele ile ilgili olduğunu ifade etmek de mümkün değildir. DİSK’e üye emekçilerin politik tavrının sınırları bellidir. Bu tutumun emek mücadelesine ve devrimci partilere karşı bir tutum olduğunu değerlendiriyoruz. Sendika bürolarının herhangi bir siyasi partinin seçim bürosu görüntüsünden bir an önce kurtulmasını beklediğimizi tekrar ifade ediyoruz.

Tavrımız emek mücadelesinin güçlenmesi, belediye emekçileri başta olmak üzere bütün emekçilerin kazanımlarının artması adınadır. Önümüzdeki seçimlerin işçi sınıfı açısından kazanımlar getirmesini diliyor, devrimci sendikal mücadele ile dayanışmamızı Menteşe’de de kuvvetlendirerek sürdürme irademizi tekrarlıyoruz.

Ajans Troya'da genel koordinatör, www.bodrumyerelhaber.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.