Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 33°C
Açık
Muğla
33°C
Açık
Cts 32°C
Paz 30°C
Pts 26°C
Sal 28°C

Karaincir Sahilinde “Kıyılar Halkındır Halkın Kalacak” Etkinliği Büyük Destek Gördü

Karaincir Sahilinde “Kıyılar Halkındır Halkın Kalacak” Etkinliği Büyük Destek Gördü
8 Temmuz 2024 23:34
4.033

Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi platformu, Bodrum kıyılarının herkesin serbest olarak yararlanmasına açık olması için 18 Mayıs 2024 tarihinden başlayarak her Pazar günü Bodrum’un farklı bir mahallesinde yaptığı, kıyı eylemlerinin yedincisini 7. Temmuz Pazar günü tıklım tıklım dolu olan Karaincir plajında gerçekleştirdi.

Karaincir sahilinde toplanan doğa ve çevre aktivistleri panoları ve afişleri ile kıyı boyunca yürüyüşe geçtiler. Deniz kıyısına kadar uzanan şezlonglar nedeniyle ilerlemekte zorlanan yürüyüşçüler “Yasayı Uygula İşgali Kaldır! , Kıyılar Halkındır Halkın Kalacak! , Denizler Dereler Nehirler Sermaye Değiller!“ sloganları attı.

Antik dönemin Aspat (Çıfıt) Kalesi’ne nazır sahil boyunca “kıyılar halkındır” talebi dillendirildi.

Plajlarda bulunan pek çok tatilci de yapılan eyleme alkışlarla destek verdi, protesto yürüyüşüne katılanlar oldu.

Bodrum yarımadasındaki ekoloji sorununu öne çıkaran bir pano

Platform sözcülerinden Güney Şirin’e özgür kıyılar kampanyasının nasıl geliştiğini sorduk: “Halk haklarına sahip çıkıyor, Karaincir eylemine verilen büyük destek ‘özgür kıyılar’ konusunda bir kamuoyu oluştuğunu gösteriyor,” dedi. Ve “artık yetkililerin sesimizi duyması lazım” diye de ekledi. Bunu sağlamak için önümüzdeki Çarşamba günü Belediye meydanında olacaklarını belirtti.

7.8.2024
Dario Navaro

ETİKETLER: ,
Ajans Troya'da genel koordinatör, www.bodrumyerelhaber.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.