Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 33°C
Açık
Muğla
33°C
Açık
Cts 32°C
Paz 30°C
Pts 26°C
Sal 28°C

CHP İlçe Başkanı Işın: “Teşekkürler Bodrum.

CHP İlçe Başkanı Işın: “Teşekkürler Bodrum.
10 Temmuz 2024 11:33
3.888

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bugün öğleden sonra yapmış olduğu çağrı ile ülke çapında ışık kapama, açma eylemleri gerçekleştirildi.

4-5 saat kadar öncesinden çağrısı yapılan etkinliğe zaman darlığına rağmen Bodrum’da katılım yüksek oldu.

CHP İlçe Başkanı Işın: “Teşekkürler Bodrum.

CHP İlçe Başkanı Tuna Işın; “Işık kapat-aç eylemine” katılımlarından dolayı Bodrumlular’a ve tatilcilere teşekkür açıklaması yaparak, kısa bir değerlendirmede bulundu. Işın açıklamasında; “Genel Başkanımız Özgür Özel’in çağrısıyla dün saat 21.00’de gerçekleştirdiğimiz; “Işığını aç-kapa” eylemimize, çağrımıza gösterdiğiniz yüksek ilgi nedeniyle CHP Bodrum İlçe Örgütüm adına sizlere içten teşekkürlerimi iletiyorum. Dün akşam saat 21.00’de Bodrum Yarımadası’nda dostun-karanlığın şahit olduğu ve bizim de çok net gördüğümüz fotoğraf adeta gurur tablomuz oldu. Bu tabloyu yüreğinizle siz yarattınız. Özellikle sizler açısından sezonun en hareketli olduğu döneme ve saatlere denk gelmesine karşın katılımınızın bu denli yüksek olmasından bizler de bir mesajı aldık. Sizler; “Ekmek ve demokrasinin olmadığı yerde turistin de olmayacağını özellikle de bu sezon gördük” dediniz. Işığı kapattığınızda, AKP’nin karanlık ışık veren ampulüne mahkum olmadığınızı; açtığınızda da aydınlık günlere olan özleminizi ve umudunuzu dile getirdiniz” diyerek açıklamasında;

“Umudu Birlikte Büyüttük.”

“Kıymetli misafirlerimiz sizler de; tatilde olmanıza karşın bu anlamlı etkinlikte bizleri yalnız bırakmadınız. Dün akşam saatler 21.00’i gösterdiğinde konakladığınız tesislerinizde odalarının ışını açıp-kapattınız. Gücümüze güç kattınız. Yollarımızda, meydanlarımızda, sokaklarımızda cep telefonlarınızın ışıklarını açıp-kapatarak etkinliğimize yaratıcılığınızı kattınız. Dün akşam umudu birlikte büyüttük. Örgütüm adına sizlere şunu da ifade etmek isterim. Tatil insan yaşamında önemli bir kesittir. Bu dinlenceye, eğlenceye, keyifli anlarınıza ayırdığınız bu özel zamanı böylesi bir gündem ile böldüğümüz için gerçekten bizler de üzgünüz. Takdir edersiniz ki; bu bizim de tercihimiz değildi. Dilerdik ki; bu Temmuz sıcağında yüreğimizi de serinleten güzelliklere, maviliklere dair paylaşımları birlikte yaşasaydık. Maalesef olmadı. Ama dün akşam ki iradenizle; motorları maviliklere süreceğimiz o ekmek, gül, adalet ve hürriyet günlerinin eşiğinde olduğumuzu çok net gösterdiniz. Teşekkürler Bodrum, teşekkürler kıymetli misafirlerimiz” ifadelerini kullandı.

Duran Öztürk: “Kral Gerçekten Çıplakmış.”

Dün akşam saatler 21.00’i gösterdiğinde barlar sokağında cep telefonlarının ışığını açıp-kapatan üniversiteli gençlerden Buğra Sezgin: “Etkinliği internet haberlerinden öğrendik. Tatile 5 arkadaş geldik. Bodrum merkezde en kalabalık yer olduğu için, Saat 21.00’de Barlar Sokağı’nda olmayı seçtik. Yalnız olmadığımızı tersine hayli çok olduğumuzu görmek iyi bir duyguydu” dedi. Saat 21.00’de ki eylemin destekçilerinden restaurant işletmecisi Sedef Gürzan ise, “Bodrum CHP yönetimin çağrısını internet haberden öğrenince bitişik hizmet veren 5 işletme aynı anda ışıklarımızı kapatıp-açtık. İşletmelerimizdeki yerli-yabancı müşterilerimiz de ne olduğunu merak ettiler ve sordular. Bizler de doğal olarak biçin ışıklarımızı açıp-kapattığımızı açıkladık. Herkesten çok olumlu tepkiler aldık. Artık bir şey yapmalı” ifadelerini kullandı. BOÇED (Bodrum Çarşı Esnafı Derneği) Kurucusu, geçmiş dönem CHP Bodrum İlçe Başkanlarından, 40 yılı aşkın süredir ilçede esnaflık yapan Duran Öztürk de Oasis İş Merkezi’ndeki işletmesinde eyleme katılırken; “Genel başkanımızın seri kararı ve çağrısı çok önemliydi. Ancak CHP Bodrum İlçe Başkanlığı’nın bu çağrıya birkaç saat içerisinde Bodrum halkını ve ilçemizde tatilci dostlarımızı ortak edebilmesi de bir o kadar anlamlıydı. Artık gizlenemeyen bir gerçek var. Türkiye kralın çıplak olduğunu çoktan gördü. Kral gerçekten çıplakmış. ‘Ya geçim, ya seçim’ ötesinde de bir ikilemi yok” görüşünü dile getirdi.

Bodrum yerel haber/Ayhan Karahan

ETİKETLER: ,
Ajans Troya'da genel koordinatör, www.bodrumyerelhaber.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.