Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 33°C
Açık
Muğla
33°C
Açık
Cts 32°C
Paz 30°C
Pts 26°C
Sal 28°C

2024’ü Şiirle Karşıladılar.

2024’ü Şiirle Karşıladılar.
31 Aralık 2023 13:09
1.727

“Adını Sen Koy” isimli kitabıyla okurlarıyla buluşan şair Hikmet Yılmazoğulları  Bodrum’daki son imza günü etkinliğini Turgutreis de tamamladı.

Karaffe Kafe Bar’daki etkinliğin sürpriz konuğu ve sanatseveri CHP’nin Bodrum Belediye Başkan Aday Adaylarından Volkan Doğer oldu. Doğer imza gününde; “Yerel seçime 3 ay kala siyasette bir ayağın eksik kaldığını düşünüyorum. Yeni yıla da, yerel seçim sürecine de; sanattan, şiirden, edebiyattan yoksun giriyoruz. Topluma ve ülkeye hakim olan bunca şiddet, karanlık, yoksulluk ve yoksunluk atmosferinde bunun etkili olduğunu düşünüyorum. Şiirle ve sanatla barışık olmayan bir dünya kendisi ile de kavgalıdır. Yaşama da mutluluk ve güzel şeyler sunamaz. Bakınız siyasete hakim olan dile? Tamamen öfke hakim. Öfkenin olduğu iklimde ise sanat ve sanatçı ötekidir, yabancıdır, tehlikelidir. O sebepten bu bereketli topraklar üzerinde; resim sergileri basılır, sanatçılar şiddete maruz bırakılır, heykelleri yıkılır sanatçıların. O yüzden gazetecilerin, aydınların, sanatçıların ikinci adresi hapishane olur.

Ancak Bodrum ülkemizin oldukça farklı ve apaydınlık bir cennet bahçesidir. Bodrum’u ülkenin kültür ve sanat başkenti yapmak pek ala mümkün. Bunun için potansiyeli fazlası ile var. Dikkatimi çeken acı bir gerçek var. Adaylık, siyaset, seçimler denince akla ilk önce rant, imar, ekonomik yatırım geliyor. Oysa en önemli yatırım insana ve sanata yapılanıdır. Yüce önderin dediği gibi; ‘Sanattan yoksun bırakılmış halkın yaşam damarı kesilmiş demektir.’ Bodrum’u sanatla, şiirle, motorları maviliklere süreceğimiz günlerle buluşturmak gerekir. Sanatçı Yılmazoğulları’na, sanatseverlere, tüm Bodrumlulara ve insanlığa şiir tadında, aydınlığında bir yeni yıl diliyorum” dedi.

Turgureis’te Sanatın Yeni Adresi “Karaffe Cafe” oldu.

Şair Hikmet Yılmazoğulları da; “Kitabımın imza günü için Bodrum tercihinin oldukça doğru ve isabetli olduğunu  bugün de görmüş olmaktan dolayı mutluyum. Destek olan, mekanını açan, cesaret ve umut olan herkese ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. İmza günü sürecinde şiirin ve iyiliğin kazanacağına olan umudum bir anlamda tazelendi” görüşlerine yer verdi. Etkinliğin gerçekleştiği Karaffe Kafe’nin işletmecisi Bülent Utku da; “Mekanımız her türlü sanat faaliyete karşılıksız olarak açıktır. Çünkü kendimizde tepeden tırnağa sanatseveriz. Sanatçı dostumuza da işletmeciden daha çok sanatsever kimliğimle Karaffe’yi tercih ettiği için gönülden teşekkeürlerimi iletmek isterim. Yılmazoğulları bir dizesinde: ‘Kaybettiğini toplayamazsın/ Ne geçmişi, ne geleceği’ diyor. Herkes için kaybedilenlerin toplanacağı, yeni baştan kazanılacağı; ne geçmişin, ne de geleceğin tükenmeyeceği umut ve mutluluk yüklü bir yıl diliyorum”  ifadelerini kullandı.  

Bodrumyerelhaber/Ayhan Karahan

ETİKETLER: ,
Ajans Troya'da genel koordinatör, www.bodrumyerelhaber.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.