Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 31°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
31°C
Parçalı Bulutlu
Paz 30°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 29°C

Bodrum’da Arif Yılmaz Sessizliği…

Bodrum’da Arif Yılmaz Sessizliği…
27 Temmuz 2024 18:14
7.066

Dün sabaha karşı yaşamını yitiren Arif Yılmaz’ın uğurlama merasimi yarın (Pazar günü) saat 15.00’de Heredot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Bu nedenle Bodrum’da Pazar günü yapılacak olan pek çok çevre etkinliği, toplantı, eylem ertelenmiş durumda. Ertelenen etkinliklerden birisi de; Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi’nin kıyı işgallerine karşı Küçükbük Koyu’nda yapacağı eylem oldu. Her hafta Bodrum’un farklı koyundaki etkinlikleri ile farkındalık yaratan inisiyatif bu hafta 10. eylemini Küçükbük Koyu’nda gerçekleştirecekti. Bir hafta öncesinden eylem kararı alan iniyatif, çevre mücadelesinde oldukça önemli bir değer ifade eden Arif Yılmaz’ın yaşama vedası ardından etkinliği erteleme kararı aldı.
“Arif Yılmaz’ı Mücadelesinde Yaşatacağız.”
Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi aktivistlerinden Selda Yeter konuyla ilgili olarak; “Bilindiği gibi inisiyatif olarak kıyı işgallerini yerellikten de çıkararak, ulusal gündeme taşıdık. Koylarımızın kanayan yarasına parmak bastık. Bizim bu etkili çıkışımız başka bölgelere de feyz kaynağı oldu. Pek çok yerden, kıyıdan, plajdan bu kadim topraklara ses gelmeye başladı. Bu haftaki etkinliğimiz Pazar günü Küçükbük’te gerçekleşecekti. Bir hafta öncesinden bunun kararını vermiştik. Ancak maalesef Arif ağabeyimizin, mücadele dostumuzun, çevre duayenimizin beklenmeyen ve bizi tarifsiz acılara sürükleyen vedası akabinde ilk işimiz bu etkinliğimizi ertelemek oldu. Hepimiz Bodrum’un mavi bakışlı delikanlısı ile vedalaşmak için saat 15.00’de, Heredot Kültür Merkezi’nde olacağız. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Acımız gerçekten büyük. Ama Arif abiyi onun yaşamının en önemli bölümünü ayırdığı ve anlamlandırdığı mücadelesinde yaşatacağız. Ondan devraldığımız mirası sahipsiz bırakmayacağız. Geleceğe taşıyacağız. Bu vesile ile inisiyatifteki dostlarım ve kendi adıma tekrar; ‘Başın sağ olsun Bodrum’ dileklerimi iletiyorum” görüşlerine yer verdi.

Ayhan Karahan

ETİKETLER: ,
Ajans Troya'da genel koordinatör, www.bodrumyerelhaber.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.