Dolar 36,5854
Euro 39,9220
Altın 3.457,90
BİST 10.580,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
18°C
Parçalı Bulutlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 24°C
Cum 25°C

Bodrum’da Beklenen Kent Lokantası Açıldı.

Bodrum’da Beklenen Kent Lokantası Açıldı.
10 Şubat 2025 19:54
6.987

Kent Lokantası Ülkenin Gerçeği Ve İhtiyacıdır.

Kent Lokantaları düşük  gelirli yurttaşlarımızın yemek ihtiyacını karşılamak için açılan sosyal-toplumsal işlevi ön planda olan işletmelerdir. Kent Lokantaları bir anlamda Ekrem İmamoğlu projesi idi. Ve en önemli seçim vaatleri içerisinde yer almaktaydı. İlk Kent Lokantası Fatih ilçesi, Çapa semtinde; 17-haziran-2022 tarihinde açılmıştı. Burada başlangıçta istihdam edilen 10 kişilik personelin tamamı kadınlardan oluşuyordu.

Güvenilir, hijyenik ve ucuz gıdaya erişimi de temel alan Kent Lokantası sürçlerinde, önceliğin kadın emeğine verilmesi konseptinden hiç vazgeçilmedi. Şu anda sadece İstanbul’da 16 olan Kent Lokantası sayısının yakın süreçte 40’a çıkarılması hedefleniyor. Türkiye’nin pek çok belediyesi Kent Lokantası açmakta ve milyonlarca yurttaşımız beslenme ihtiyacını bu bu ekonomik, hijyen ve kaliteli sunum yapan mekanlarda karşılamaktadır. Ülkenin pek çok bilinen gurmesi Kent Lokantaları’nda yemek yiyip, not vermişlerdir. Bunlardan en önemlisi Vedat Milor Üsküdar Kent Lokantası’nda yemek yedi ve on üzerinden on puan verdi. Daha çok emeklilerin rağbet gösterdiği İstanbul kent lokantalarında 2023 yılında 1 milyon 700 bin kişi yemek yerken, bu rakam 2024’te 2 milyon 500 bini aşmıştı. Kent Lokantaları başta Erdoğan olmak üzere AKP yönetimini hayli tedirgin etmekle beraber, AKP’nin en önemli Belediyeleri’nden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin başkanı Fatma Şahin ikinci Kent Lokantası’nı açtı.

Bodrum Kent Lokantası, Sosyal Belediyecilik Örneğidir.

Bodrum’da da Kent Lokantası gerekliliği uzunca bir süredir tartışılıyordu. Bodrum Kent Lokantası oldukça yoğun bir ilgi ve merakla bugün açıldı.Bodrum Eski Otogar içerisinde yapımı tamamlanan Kent Lokantası açılışında konuşan Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci: “Kent lokantaları sadece yemek yenilen alanlar değil, hakça paylaşımın, dayanışmanın ve eşitliğin vücut bulduğu yerlerdir. Amacımız bu projemizle birlikte vatandaşlarımız uygun fiyatlı, sağlıklı, doyurucu bir öğüne erişmesini sağlamak. Açtığımız ve açacak olduğumuz Kent Lokantaları yalnızca ekonomik krizlerin değil, aynı zamanda adaletsiz gelir paylaşımı ve eşitsizliklerin yarattığı sorunlara karşı da güçlü bir çözüm adımı atacaktır” görüşlerine yer verdi.

“Askıda Yemek” Uygulaması da Olacak.

Kent Lokantası’nda “Askıda Yemek” uygulaması da olacak. Açılış konuşmalarının ardından program, kurdele kesimi ve yemek servisi ile devam etti. Kent Lokantası, hafta içi her gün 11.30 ile 14.30 saatleri arasında hizmet verecek. Vatandaşlar, üç çeşit yemeği 100 Türk Lirası karşılığında alabilecek, öğrenciler ise bu menüden 80 Türk Lirası’na faydalanabilecek. Ayrıca dileyen hayırsever, askıda yemek uygulamasıyla ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz yemeğe erişmesine katkıda bulunabilecek.

ETİKETLER: ,
Ajans Troya'da genel koordinatör, www.bodrumyerelhaber.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Verified by MonsterInsights