Dolar 38,2612
Euro 44,0226
Altın 4.264,80
BİST 9.369,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
23°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 22°C
Sal 22°C
Çar 18°C

Büyükşehir ve Yatağan Belediyesi’nden Ortak Hizmet : Kadın Yaşam ve Sosyal Hizmet Merkezi Açıldı

Büyükşehir ve Yatağan Belediyesi’nden Ortak Hizmet : Kadın Yaşam ve Sosyal Hizmet Merkezi Açıldı
21 Nisan 2025 21:57
6.392

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yatağan’da çok sayıda hizmeti aynı çatı altında sunacak olan Yeşilbağcılar Sosyal Hizmet Merkezi ve Yatağan Kadın Yaşam Merkezi’nin açılışını yaptı.

Vatandaşlara yönelik sosyal hizmet yatırımlarına devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yatağan’ın Yeşilbağcılar Mahallesi’nde Sosyal Hizmet Merkezi’ni ve Konak Mahallesi’nde Kadın Yaşam Merkezi’ni Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın katıldığı törenle açtı.

Açılış törenine Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ev sahipliğinde, Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay, CHP İl Başkanı Zekican Balcı, CHP İlçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çok Sayıda Hizmet Aynı Çatı Altında Sunulacak

Mülkiyeti Yatağan Belediyesi’ne ait olan Yeşilbağcılar Belediye Hizmet Binası, Yatağan Belediye Meclisi kararıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilerek kapsamlı bir Sosyal Hizmet Merkezi’ne dönüştürüldü. Yeni sosyal hizmet merkeziyle, dezavantajlı gruplara yönelik önemli bir hizmeti daha vatandaşlarla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, farklı yaş gruplarına ve ihtiyaçlara yönelik çok sayıda hizmeti aynı çatı altında sunacak.

Yatağan Belediyesi işbirliğinde açılışı yapılan merkezde “Engelli Ailelerine Kısa Mola Merkezi”, “Engelli Nakil”, “Kırsaldaki Çınarlar”, “Sosyal Hizmet Atölyesi”, “Ergoterapi Merkezi” ve “Oyuncak Kütüphanesi ve Eğitim Merkezi” gibi önemli alanlarda hizmet verilecek.

Kadın Emeği ve Dayanışması İçin Yeni Bir Merkez

Yatağan Kadın Yaşam Merkezi, kadınların sosyal hayata daha aktif katılımını desteklemek, kadın emeğini görünür kılmak ve kadın istihdamına katkı sağlamak amacıyla hizmete alındı. Merkezde kadınlara yönelik meslek ve beceri atölyeleri, psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmetleri de yer alıyor.

Nuran Bato: “Çocuklarımızın Sosyalleşeceği Bir Merkezimiz Oldu”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kısa Mola Merkezlerinden faydalanan engelli ailelerini temsilen konuşan Nuran Bato, “Bu hizmeti bizlere sunduğu için Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim. Kısa Mola ve Ergoterapi Hizmetine ulaşmamız zordu ama artık çocuklarımızın sosyalleşeceği bir merkezimiz oldu. Bu hizmete ulaşabilmek bizim için çok önemli. Tüm aileler adına yürekten teşekkür ederim.” dedi.

Emine Çakıroğlu: Annelerin Nefes Alabilmesi İçin Kısa Mola Merkezleri Çok Önemli”

Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, “Biz annelerin nefes alabilmesi için bu Kısa Mola Merkezleri çok önemli. Bu hizmetlerden faydalanmak bizi mutlu ediyor. Yatağan ilçemize bu merkezin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” diye konuştu.

Kahraman Karaoğlu: Başkanımız Ahmet Arasa Teşekkür Ediyorum”

Yeşilbağcılar Mahalle Muhtarı Kahraman Karaoğlan, “Mahallemizde bulunan eski kullanılmayan binayı dönüştürerek bizim kullanımımıza sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Mesut Günay: Merkezimiz Sadece Bir Bina Değil; İnsan Sevgisinin Vücut Bulmuş Halidir”

Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay, “Muğla Büyükşehir Belediyemizle iş birliği içerisinde ortak aklın ürünü olan, büyükşehir-küçükşehir ayrımı gözetmeksizin yürüttüğümüz çalışmalarımıza bir yenisini daha gururla ekledik. Bu düşünceyle hayata geçen Yeşilbağcılar Sosyal Hizmet Merkezimiz, sadece bir bina değil; vicdanın, şefkatin ve insan sevgisinin vücut bulmuş halidir.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’a yürekten teşekkür etmek istiyorum. Yatağan’a olan hizmetleriyle, bizlere her zaman güven veren, desteğini hiçbir zaman esirgemeyen, sadece makamın değil, yüreğinin de bizimle olduğunu hissettiren kıymetli başkanımıza minnettarız,” ifadelerini kullandı.

Başkan Aras: Biz Bu Kenti Eşitlikle, Şefkatle ve Umutla İnşa Ediyoruz”

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras,

Kadın Yaşam Merkezi ve Sosyal Hizmet Merkezi’nin ilçemize kazandırılmasında verdiği destek ve iş birliği için Yatağan Belediye Başkanı Sayın Mesut Günay’a teşekkür ediyorum. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz bu yatırım, tamamen insana yapılmış bir yatırımdır. Zaten biz belediyeciliği tam da böyle tanımlıyoruz; halkın ihtiyaçlarını gözeten, insanı merkeze alan bir hizmet anlayışı.

Muğla’nın 13 ilçesinde siyaset ayrımı yapmaksızın tüm yurttaşlarımıza eşit şekilde hizmet sunuyoruz. Bizim tek şiarımız; vatan, millet ve Atatürk sevgisidir. Bu değerlerle hareket ediyor, hizmet anlayışımızı bu temeller üzerine inşa ediyoruz.

Yeşilbağcılar’da açılışını gerçekleştirdiğimiz bu merkezin yanı sıra Seydikemer’de öğrenci yurdu ve kreş projelerimiz devam ediyor. Ortaca’da kreş, Kavaklıdere’de Yaşlı Yaşam Merkezi kısa süre içinde hizmete açılacak. Menteşe ilçemizin Bayır Mahallesi’nde Kadın Yaşam Merkezimizi tamamladık. Özellikle engelli bireyler için Muğla’nın her köşesinde önemli sosyal yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Menteşe’de biri bağışçımızın katkısıyla, diğeri Büyükşehir Belediyesi kaynaklarıyla olmak üzere iki huzurevini hayata geçiriyoruz.

Biz bu kenti yalnızca yollarla, köprülerle, binalarla değil; eşitlikle, şefkatle ve umutla inşa ediyoruz. Kadınların özgürleştiği, çocukların güvenle büyüdüğü, yaşlıların yalnız kalmadığı ve herkesin hak ettiği hizmete erişebildiği bir Muğla için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

ETİKETLER: ,
Ajans Troya'da genel koordinatör, www.bodrumyerelhaber.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Verified by MonsterInsights