
Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanan bu gün, Dominik Cumhuriyeti’nde Trujillo diktatörlüğüne karşı mücadele eden Patria, Minerva ve Maria Mirabel kardeşlerin vahşice katledildiği 25 Kasım 1960 tarihine dayanıyor. Mirabel kardeşler diktatörlüğün askerleri tarafından tecavüz edildikten sonra öldürülmüş, bu tarih insanlık adına bir utanç günü olarak tarihe geçmiştir.

Türkiye’nin birçok kentinde olduğu gibi Bodrum’da da kadınlar 25 Kasım günü alanlarda olacak. Bodrumlu kadınların ortak çatı örgütü olan Bodrum Kadın Platformu, yarın (25 Kasım Salı) düzenlenecek eylem için çağrıda bulundu.
Katılımcılar saat 18.00’de Tepecik Camii bitişiğinde toplanacak, ardından Bodrum Belediye Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirilecek. Çarşı merkezinde bildiri dağıtan platform aktivistleri, “Eşit, özgür, güvenli, şiddetsiz bir yaşam için sokaklardayız” mesajını paylaştı.
Belediye–Çarşı Kafe önünde yapılan basın açıklamasında Platform adına konuşan Yüksel Okyay, şunları söyledi:
“25 Kasım’a giderken yarın sokakta buluşuyoruz. Çünkü bu şiddeti durduracak olan biziz. Dayanıştığımız anda bu karanlık çatlıyor. Yok sayılmaya karşı adımızı meydanlara yazmak için, hayatlarımızı savunmak için buluşuyoruz. Bu yaşam bizim, bu sokaklar bizim, bu mücadele bizim.”
Bodrum Kadın Platformu’nun çağrısı sokakta da karşılık buldu. Basın açıklamasını izleyen kadınlardan Süheyla Güvenç, etkinliğin siyasetsiz ve birleşik olmasına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Bu etkinlikte en çok hoşuma giden, hiçbir siyasi parti bayrağının öne çıkarılmaması oldu. Kadınlar tek bir platformda birleşmiş. Şiddet kadına yönelirken siyasi ayrım yapmıyor. Biz de ayrışmayacağız. 25 Kasım, kadın özgürlük mücadelesinin miladıdır. Bu günü kapalı salonlara, parti binalarına hapsetmek Mirabel kardeşlerin tarihsel mücadelesini anlamamak olur.”
Güvenç, tüm kadınları yarın alanlarda olmaya çağırarak sözlerini şöyle tamamladı:
“25 Kasım’ın 65 yıllık onurlu geleneğini Bodrum sokaklarında hep birlikte yaşatacağız.”
ASAYİŞ
1 gün önceBODRUM
2 gün önceBODRUM
3 gün önceASAYİŞ
11 gün önceBODRUM
15 gün önceBODRUMYERELHABER
27 gün önceBODRUMYERELHABER
15 Nisan 2026MANŞET
15 Nisan 2026BODRUMYERELHABER
15 Nisan 2026BODRUM
15 Nisan 2026BODRUM
15 Nisan 2026BODRUMYERELHABER
15 Nisan 2026
2
Gümüşlük’te festival güzel mesajlarla başlıyor
5298 kez okundu
3
Sansüre Kalem Kırdırmak: Bodrum Belediyesi’nde Kültür ve İfade Özgürlüğü Tehlikede!
4972 kez okundu
4
Başkan Tamer Mandalinci’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
4849 kez okundu