
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Köyceğiz’in Beyobası Mahallesi’nde başlatılan alım garantili çiçek üretimi kent estetiğini güzelleştirmeye, bölge ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin, S.S. Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve üç üreticiyle başlattığı alım garantili çiçek üretimi projesi, bugün 30 üretici ve çok sayıda seraya ulaşarak büyümeye devam ediyor.
Proje kapsamında, yaz ve kış sezonlarına uygun olarak bugüne kadar 27 milyon 305 bin adet çiçek üretildi. Piyasa değeri yaklaşık 60 milyon TL olan bu çiçekler, 37 milyon TL maliyetle temin edilerek 23 milyon TL tasarruf sağlanıp yerli üreticilere de ekonomik katkı sunuldu.

Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Beyobası Mahallesi’nde kadın emeğiyle üretilen alım garantili süs bitkileri, kentin cadde, sokak ve refüjlerini süsleyerek şehir estetiğine katkı sağlıyor.
Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda bugüne kadar 13 milyon 754 bin adet çiçek satın alarak üreticilere önemli ölçüde ekonomik destek sağladı.
Yerli üreticiye can suyu olan bu çiçekler, yalnızca Muğla’da değil; Antalya, Denizli, Isparta, Burdur ve Afyon gibi illerle birlikte ilçe belediyeleri tarafından da tercih edilmeye devam ediyor.
Başkan Aras, alım garantili çiçek üretimi projesinin dayanışma temelli bir kalkınma modeli olduğunu belirterek şunları söyledi: “Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak, yerel kalkınmayı destekleyen, kadın emeğini önceleyen ve çevreye duyarlı üretim modellerini yaygınlaştırmaya devam ediyoruz.
Alım garantili çiçek üretimi projesiyle hem kent estetiğini güçlendiriyor hem de üreticilerimize ekonomik katkı sunuyoruz. Bugüne kadar 27 milyonu aşkın çiçeğin toprakla buluşması, kadın emeğinin, yerli üretimin ve planlı tarımsal desteğin bir sonucudur.
Bu projeyle yalnızca Muğla’nın değil, çevre illerin de çiçek ihtiyacı karşılanıyor. Kadın üreticilerimiz hem üretiyor hem kazanıyor; kentlerimiz ise bu emeğin güzelliğiyle yeşeriyor.
Hedefimiz, kırsal mahallelerdeki üretimi artırmak, kadınların emeğini görünür ve sürdürülebilir kılmak ve belediyeciliği yalnızca hizmet değil, aynı zamanda dayanışma temelli bir kalkınma modeli haline getirmek.”
BODRUMYERELHABER
3 gün önceBODRUMYERELHABER
4 gün önceBODRUMYERELHABER
15 gün önceBODRUM
24 gün önceBODRUM
24 gün önceGÜNDEM
24 gün önceBODRUMYERELHABER
19 Ocak 2026BODRUMYERELHABER
19 Ocak 2026BODRUMYERELHABER
19 Ocak 2026BODRUMYERELHABER
19 Ocak 2026MANŞET
19 Ocak 2026MANŞET
19 Ocak 2026
1
BODRUM ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ’NE 30 YENİ ÜYE İLE BÜYÜK KATILIM
10839 kez okundu
2
Türk’lükte buluşalım/Can Pulak 5
7309 kez okundu
3
Gümüşlük’te festival güzel mesajlarla başlıyor
5183 kez okundu
4
Muğla’nın Turizm Vizyonu 2026 Sezonu İçin Antalya’da Tanıtıldı
5108 kez okundu
5
1.AMATÖR LİG’DE 2025-2026 SEZONU BAŞLADI
4211 kez okundu