
Muğla Çevre Platformu (MUÇEP), KESK, DİSK, TMMOB ve Tabip Odası çağrısıyla, ormanları, zeytinlikleri, tarım ve mera alanlarını maden ve enerji şirketlerinin işletmesine açan 7554 sayılı yasaya karşı geniş katılımlı bir miting düzenleniyor.

28 Eylül Pazar günü saat 16.00’da Menteşe Atatürk Bulvarı’nda gerçekleştirilecek “Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz, Toprağımızı Vermiyoruz” mitingine CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanı sıra DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, TİP Sözcüsü Sera Kadıgil ve birçok siyasi parti temsilcisinin katılması bekleniyor.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Muğla’nın bereketini, doğasını ve yaşam hakkını savunmak için hep birlikte meydanlara çıkıyoruz. Tüm Muğlalı hemşerilerimizi davet ediyoruz, gelin bu büyük buluşmada omuz omuza duralım. Yarınlarımıza hep birlikte sahip çıkalım” sözleriyle yurttaşları mitinge davet etti.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğlları ve Türkiye İşçi Partisi Sözcüsü Sera Kadıgil de, 28 Eylül’de Muğla’da yapılacak mitinge katılım çağrısı yaptı. Ayrıca Yeşil Sol Parti, Emek Partisi ve SOL Parti temsilcileri Akbelen ve İkizköy’deki doğa mücadelesine destek vereceklerini belirtiler. Miting, güçlü bir dayanışmanın sesi olacak gibi görünüyor.
7554 sayılı kanunun 24 Temmuz’da Resmî Gazete’de yayımlanarak yasalaşmasıyla Muğla için vahim sonuçlar doğdu. Kanunun 11. maddesine eklenen geçici maddeyle, İkizköy ve çevresindeki 50’den fazla mahalle kömür istimlak sahası olarak belirlendi. Muğla’daki Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin sahibi YK Enerji, ruhsat sahasında bulunan 151 adet zeytin ağacının taşınacağını açıklamıştı. 15 Eylül sabahı ise Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy-Akbelen’de Limak ve İçtaş’a ait Yeniköy Kemerköy Enerji A.Ş.’nin zeytin ağaçlarını sökmeye başladığı görüldü.
BODRUMYERELHABER
3 gün önceBODRUMYERELHABER
4 gün önceBODRUMYERELHABER
15 gün önceBODRUM
24 gün önceBODRUM
24 gün önceGÜNDEM
24 gün önceBODRUMYERELHABER
19 Ocak 2026BODRUMYERELHABER
19 Ocak 2026BODRUMYERELHABER
19 Ocak 2026BODRUMYERELHABER
19 Ocak 2026MANŞET
19 Ocak 2026MANŞET
19 Ocak 2026
1
28 Eylül’de ‘Toprağımızı Vermiyoruz’ Mitingi, Muğla’da
1094 kez okundu
2
Bodrum Kadın Platformu Basın Açıklaması
737 kez okundu
3
İkizköy Karadam’da Süper İzin Yasası’na Tepki:
396 kez okundu
4
Akbelen’in Adını Direnişe Yazdılar.
350 kez okundu
5
Barolar Akbelen’de: “Bu Doğa Katliamı Hukukla da Vicdanla da Açıklanamaz”Eylül 2025
222 kez okundu