Muğla Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde çocukların güvenliğini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, çocuk oyun alanı bulunan parklara güvenlik kamerası sistemi kurma çalışmalarına başladı. Kurulumlar, Büyükşehir Belediyesi’nin kendi teknik ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Çalışmaların ilk aşaması Menteşe ilçesinde hayata geçirildi. İlk adım olarak Teyyare Meydanı Üretkent Parkı’nda kamera sistemleri kuruldu ve ardından Muğla 2000 Derneği Parkı’nda da çalışmalar başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi, uygulamayı diğer ilçelerdeki çocuk oyun alanı bulunan parkları da kapsayacak şekilde yaygınlaştıracak.
Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında çocukların günlük güvenliğini öncelikli hedef olarak belirledi. Kurulacak güvenlik kameraları sayesinde olası kazalar veya kaybolma gibi durumlara hızlı müdahale imkânı sağlanacak. Ayrıca sistem, çocuk istismarının önüne geçmede de önemli bir rol oynayacak. Kameralar caydırıcı bir unsur olarak işlev görürken, olumsuz bir durumda kaydedilen görüntüler adli mercilere somut delil olarak sunulabilecek.
Çalışmalar tamamlandığında, parklar yalnızca güvenli bir oyun alanı olmakla kalmayacak; aynı zamanda vatandaşlara ücretsiz Wi-Fi hizmeti de sunulacak. Bu sayede hem çocuklar hem de aileler, parkları daha güvenli ve konforlu bir şekilde kullanabilecek.
Olumsuz durumlarda hızlı müdahale açısından kamera takılmasının önemli olduğunu kaydeden Celile Yüksel, “Muğla’daki parklardan çok memnunuz. Çocukların yaratıcılığını geliştirecek çok güzel parklar var. Çocuk parklarında kamera olması durumu da gereklilik haline geldi. Özellikle akşam saatlerinde parklarda güvenlik açıkları olabiliyor. Bazı durumlarda çocuklarımızın güvenliği tehdit altında oluyor. Oluşacak olumsuzluklarda hızlı müdahale açısından kamera takılması elzem durumda. Çocuklarımızın güvenliğine önem verdikleri için Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz.” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklar konusunda öncü çalışmaları olduğunu dile getiren Vildan Çelik, “Parklara kamera takılması gayet yerinde bir karar olmuş. Çocuklarımız parklarda tehlikeli durumlar yaşayabilir. Parklara kamera takılması istismar gibi durumları engelleyebilir. Bu proje için Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni kutluyorum. Çocuklar konusunda her zaman öncü çalışmaları oluyor.” diye konuştu.
Can Evrim Karakaş, “Muğla’mızdaki parkları güvenle kullanabiliyorum ve temiz buluyorum. Bazen insanların parklarda çocuklara kötü örnek olacağı davranışları oluyor, bunların engellenmesi için güvenlik kamerası takılması çok isabetli bir karar olmuş. En önemlisi de kameralar istismar gibi durumları engelleyebilir. Çocuklara önem verdikleri için Ahmet Başkanımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nda görevli Tekniker Önder Demircan, “Büyükşehir Belediyemize ait çocuk parklarımızda daha güvenli bir ortam sağlamak için 7/24 kayıt yapan güvenlik kamerası sistemi projesini hayata geçirdik. Üretkent Parkı’nda projemizi başlattık. Daha sonra Büyükşehir Belediyemizin parklarında devam ettireceğiz.” diye konuştu.
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Çocuklarımızın güvenliği her zaman önceliğimizdir. Parklarımızı güvenlik kameralarıyla donatarak, hem çocuklarımızın hem de ailelerimizin huzur içinde vakit geçirmesini sağlamayı hedefliyoruz. Bu çalışma sadece Menteşe ilçesiyle sınırlı kalmayacak; kent genelindeki tüm parklarımızda uygulanacak. Amacımız, çocuklara güvenli bir oyun alanı sağlamak ve ailelerimizin içinin rahat olmasını temin etmektir. Büyükşehir Belediyesi olarak, çocuklarımızın güvenliği için bu çalışmaları kararlılıkla ve kesintisiz şekilde sürdüreceğiz.” dedi.
Kent yaşamında parklar, vatandaşların dinlenme, sosyalleşme ve çocukların oyun oynayarak gelişimlerini sürdürmeleri için en önemli alanlardır. Ancak bu alanlarda güvenlik her zaman öncelikli konular arasında yer alır. Kameralı güvenlik sistemleri, parkların 24 saat gözetim altında tutulmasını sağlayarak olası hırsızlık, vandalizm ve asayiş olaylarının önüne geçmektedir. Ayrıca caydırıcı etkisi sayesinde olası suçların işlenmesini engellemektedir.
Parklara yerleştirilen güvenlik kameraları, özellikle çocuklu ailelerin ve yaşlıların kendilerini daha güvende hissetmesine katkı sağlar. Böylece vatandaşlar gönül rahatlığıyla parklarda vakit geçirebilir, çocuklar özgürce oynayabilir. Bu durum, kamusal alanların kullanımını artırarak sosyal yaşamı da canlandırır.
Günümüzde internet erişimi, yalnızca bir iletişim aracı değil, aynı zamanda eğitim, bilgiye erişim ve iş dünyası için vazgeçilmez bir ihtiyaç haline gelmiştir. Parklara kurulan ücretsiz Wi-Fi hizmeti sayesinde öğrenciler ders çalışabilir, vatandaşlar belediye hizmetlerine kolayca erişebilir, turistler şehirle ilgili bilgilere ulaşabilir. Bu hizmet, aynı zamanda dijital eşitsizliğin azalmasına da katkı sunar.
Kameralı güvenlik ve ücretsiz Wi-Fi, modern şehirlerin olmazsa olmaz unsurlarındandır. Bu uygulamalar, şehirleri hem daha güvenli hem de daha teknolojik hale getirir. Belediyelerin bu yöndeki yatırımları, kentlerin akıllı şehir vizyonunu desteklerken aynı zamanda vatandaşların yaşam kalitesini artırır.
Kameralı güvenlik sistemleriyle huzurun, ücretsiz Wi-Fi ile de bilgiye erişimin sağlandığı parklar, hem sosyal hem de teknolojik açıdan gelişmiş kentlerin simgesi haline gelmektedir. Bu tür uygulamalar, toplumun her kesiminin yaşam kalitesini yükseltirken geleceğe daha güvenli ve güçlü adımlarla ilerlenmesine katkı sağlar.
BODRUMYERELHABER
3 gün önceBODRUMYERELHABER
4 gün önceBODRUMYERELHABER
15 gün önceBODRUM
24 gün önceBODRUM
24 gün önceGÜNDEM
24 gün önceBODRUMYERELHABER
19 Ocak 2026BODRUMYERELHABER
19 Ocak 2026BODRUMYERELHABER
19 Ocak 2026BODRUMYERELHABER
19 Ocak 2026MANŞET
19 Ocak 2026MANŞET
19 Ocak 2026
1
BODRUM ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ’NE 30 YENİ ÜYE İLE BÜYÜK KATILIM
10840 kez okundu
2
Türk’lükte buluşalım/Can Pulak 5
7310 kez okundu
3
Gümüşlük’te festival güzel mesajlarla başlıyor
5184 kez okundu
4
Muğla’nın Turizm Vizyonu 2026 Sezonu İçin Antalya’da Tanıtıldı
5109 kez okundu
5
1.AMATÖR LİG’DE 2025-2026 SEZONU BAŞLADI
4212 kez okundu