DOLAR 45,9062 0.17%
EURO 53,5114 0.05%
ALTIN 6.653,64-0,51
BIST 13.823,291,18%
BITCOIN 3311523-2.15419%
Muğla
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Bodrum beledi̇ye mecli̇si̇ 2 hazi̇ran’da toplaniyor

BODRUM BELEDİYE MECLİSİ 2 HAZİRAN’DA TOPLANIYOR

ABONE OL
01.06.2026 14:05
Bodrum beledi̇ye mecli̇si̇ 2 hazi̇ran’da toplaniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Otopark ücretlerinden imar değişikliklerine, çevre projelerinden spor tesislerine kadar birçok konu karara bağlanacak

BODRUM BELEDİYE MECLİSİNİN 02 HAZİRAN 2026 TARİHLİ TOPLANTI GÜNDEMİ

Hq720
Bodrum beledi̇ye mecli̇si̇ 2 hazi̇ran'da toplaniyor 4

Bodrum Belediye Meclisi, 2 Haziran 2026 Salı günü gerçekleştireceği Haziran ayı olağan toplantısında ilçenin geleceğini ilgilendiren önemli gündem maddelerini görüşecek. Toplantıda imar planı değişiklikleri, otopark uygulamaları, spor tesisleri ücretleri ve çevre projeleri öne çıkıyor.

Meclis gündeminin ilk sırasında, ilçede yapılacak yeni inşaatlarda uygulanacak otopark gruplarının ve otopark bedeli hesaplama oranlarının belirlenmesine yönelik komisyon raporu yer alıyor. Kararın, yeni yapılaşma sürecini ve yatırım maliyetlerini doğrudan etkilemesi bekleniyor.

Belediyeye ait spor tesislerinde verilmesi planlanan halı saha kullanımı ile reformer (aletli pilates) kurslarına ilişkin ücretlerin belirlenmesi de meclisin gündeminde bulunuyor. Kabul edilmesi halinde söz konusu hizmetler için yeni ücret tarifesi yürürlüğe girecek.

Toplantıda ayrıca, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Bodrum Belediyesine hibe edilmek istenen bir adet Otokar marka çöp kamyonunun kabul edilmesi konusu görüşülecek. Araç bağışının kabul edilmesi halinde belediyenin temizlik hizmetlerindeki araç filosu güçlenmiş olacak.

İklim Projesi İçin Yetki Talebi

Bodrum’un Avrupa Birliği İklim-Nötr ve Akıllı Şehirler Misyonu kapsamında yürütülen NetZeroCities Programı’na seçilmesi nedeniyle gündeme gelen maddede, program sürecindeki iş ve işlemler için Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’ye yetki verilmesi görüşülecek. Bodrum, proje kapsamında İtalya’nın Prato kenti ile eşleşmiş durumda.

Üç Mahallede İmar Planı Değişikliği

Mecliste, Torba, Çiftlik ve Ortakent mahallelerinde enerji altyapısının güçlendirilmesine yönelik trafo alanları için hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifleri de ele alınacak. Özellikle Ortakent Mahallesi’ndeki 421 ada 6 parsel kuzeyinde planlanan trafo alanı değişikliği bölgedeki mülk sahipleri tarafından yakından takip ediliyor.

Asansör Denetimleri Gündemde

Gündemin son maddesinde ise Bodrum Belediyesi ile Makina Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi arasında yapılması planlanan protokol görüşülecek. Protokolün kabul edilmesi halinde ilçe genelindeki asansörlerin periyodik kontrolleri bu kapsamda yürütülecek.

Bodrum Belediye Meclisi’nin alacağı kararların, ilçedeki yapılaşma, belediye hizmetleri, çevre politikaları ve altyapı yatırımları açısından önümüzdeki döneme yön vermesi bekleniyor. Toplantıda görüşülecek maddeler özellikle inşaat sektörü, gayrimenkul sahipleri ve belediye hizmetlerinden yararlanan vatandaşlar tarafından yakından izleniyor.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r