Olası afet durumlarında kurumlar arası iş birliğinin ve koordinasyonun test edildiği tatbikatta BAK ekiplerine; 112 Acil Sağlık, Bodrum İtfaiye Grup Amirliği, AFAD, UMKE, MAG, SAR ve Muğla 911 ekipleri de eşlik etti.

Tatbikat olası bir hastane yangını senaryosu üzerinden başladı. Bodrum Devlet Hastanesi’nin afet ve acil durum planını test etmek ve personelin reaksiyon süresini ölçmek amacıyla düzenlenen tatbikatta, BAK ekipleri sahada aktif görev aldı. Ekipler; ilk müdahale, güvenli hasta tahliyesi, olay yeri yönetimi ve yangın güvenliği konularındaki yetkinliklerini sergiledi.
Senaryo gereği yangın bölgesine hızla intikal eden ekipler, profesyonel ekipman kullanımı ve diğer yardım kuruluşlarıyla sağladıkları uyumlu koordinasyonla dikkat çekti. Tatbikat sayesinde hastane personeli ve kurtarma ekipleri, olası bir kriz anında nasıl hareket etmeleri gerektiğini uygulamalı olarak deneyimledi.
Yetkililer, kurumlar arası iş birliğini güçlendirmek ve ekiplerin operasyonel kabiliyetini artırmak amacıyla benzer eğitim ve tatbikatların periyodik olarak devam edeceğini bildirdi.
Bodrum Belediyesi Bodrum Arama Kurtarma (BAK) ekipleri, vatandaşların can güvenliğini sağlamak ve afetlere karşı dirençli bir kent oluşturmak adına çalışmalarını aralıksız sürdürecek.
BODRUMYERELHABER
4 gün önceBODRUM
7 gün önceBODRUM
7 gün önceBODRUM
7 gün önceBODRUM
12 gün önceBODRUMYERELHABER
12 gün önceMANŞET
15 gün önceBODRUMYERELHABER
15 gün önceBODRUM
18 gün önceBODRUMYERELHABER
19 gün önceBODRUM
27 gün önceBODRUM
08 Haziran 2026

CHP’de Son Durum: Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel Cephesinde Neler Yaşanıyor? YSK Kararı Sonrası Gözler Kurultayda

Ege’nin İki Yakası Kos’ta Buluştu: 6. İki Yaka Kültür Festivali Dostluk Mesajlarıyla Tamamlandı