Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Akbulut, Basın Bayramı olarak nitelendirilen Basında Sansürün Kaldırılışı’nın 117’nci yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu.
Türk Basınında 24 Temmuz’un önemine vurgu yapan Başkan Akbulut, “Bugün, Türk Basın tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 24 Temmuz 1908’in yıldönümünü anıyoruz. 117 yıl önce bugün, İkinci Meşrutiyet’in ilanıyla birlikte basında sansür ilk kez kaldırılmış ve gazeteler yayımlanma hakkı kazanmıştır. Bu tarih aynı zamanda, ülkemizde Basın Özgürlüğü Günü olarak ta kabul edilmiştir” dedi.
“Ne yazık ki aradan geçen yıllara rağmen, özgür ve bağımsız basın ideali hala tam anlamıyla gerçekleşebilmiş değil” diyen Başkan Süleyman Akbulut, gazetelerin üzerindeki baskıların, oto sansürün, basın organlarının ekonomik kıskaca alınmasının ve dijital mecralara getirilen erişim engellerinin, günümüzde basın özgürlüğünü tehdit eden temel unsurlar arasında yer almakta olduğunu kaydetti.
MGC Başkanı ve TGF Yönetim Kurulu Üyesi Akbulut, açıklamasına şöyle devam etti:
“Basının temel görevi, kamuoyunu doğru ve tarafsız şekilde bilgilendirmek, halkın haber alma hakkını korumaktır. Demokratik bir toplumun vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın özgürlüğü, yalnızca basın mensuplarının değil, tüm toplumun özgürlüğüdür. Bu anlamlı günde, sansürsüz, çoğulcu, bağımsız ve tarafsız bir medya için mücadele eden tüm basın mensuplarını saygıyla selamlıyoruz. Basının üzerindeki her türlü baskının sona erdiği, ifade özgürlüğünün tam anlamıyla güvence altına alındığı bir ülke konumunda olabilme umudumuzla, sansüre hayır, basın özgürlüğüne evet diyoruz.”
BODRUMYERELHABER
3 gün önceBODRUMYERELHABER
5 gün önceBODRUMYERELHABER
15 gün önceBODRUM
24 gün önceBODRUM
24 gün önceGÜNDEM
24 gün önceBODRUMYERELHABER
19 Ocak 2026BODRUMYERELHABER
19 Ocak 2026BODRUMYERELHABER
19 Ocak 2026BODRUMYERELHABER
19 Ocak 2026MANŞET
19 Ocak 2026MANŞET
19 Ocak 2026
1
Başkan Aras’tan Barselona’da Akdeniz İçin Kritik Mesajlar
5310 kez okundu
2
Muğla’nın Turizm Vizyonu 2026 Sezonu İçin Antalya’da Tanıtıldı
5109 kez okundu
3
Sansüre Kalem Kırdırmak: Bodrum Belediyesi’nde Kültür ve İfade Özgürlüğü Tehlikede!
4863 kez okundu
4
Başkan Tamer Mandalinci’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
4727 kez okundu
5
Bodrum’lu Eski Muhtar ve Kore Gazisi Ali Delice Hayatını Kaybetti
4681 kez okundu