
Aynı saatlerde Marmaris, Datça, Fethiye ve Köyceğiz’de de eşzamanlı eylemler düzenlendi. Grup adına açıklamayı Aybüke Özel okudu. “Ölüm emirlerine karşı Muğla’da tek ses, tek yürek olduk” diyen Özel, hayvan haklarına ilişkin düzenlemelerin fiilen katliam anlamına geldiğini belirtti.
Açıklamada, 2024’te “Hayvanları Koruma Kanunu”nda yapılan değişikliklerle belediyeler eliyle hayvanların toplu şekilde toplanıp barınaklara kapatıldığı ve çoğunun yok edildiği ifade edildi. “Bu düzen için yaşamın hiçbir değeri yoktur” denildi.
Özel, kısırlaştırma ve aşılama programlarının durmasının hem hayvan hem de halk sağlığını tehdit ettiğini vurguladı: “Ormanları koruyamayan, kadınları yaşatamayan, çocukları istismardan savunamayan bir devlet pratiği, şimdi de hayvanların yaşamına kastetmektedir.”
Basın açıklamasında ayrıca avcılığın yasaklanması istendi. “Avcılık hayvanların yaşam hakkına doğrudan saldırıdır. Yaşam hakkını korumak için avcılık derhal yasaklanmalıdır” ifadelerine yer verildi.
Son bölümde hükümetin sorumluluk üstlenmediği ve yasaları uygulamadığı eleştirildi. Savunucular, hayvan katliamlarına, kadın cinayetlerine, çocuk istismarına ve doğa talanına karşı mücadele edeceklerini vurguladı.
“Susmak en büyük suç ortaklığıdır. Hayvanların, kadınların, çocukların ve doğanın sesi olmak için omuz omuza duralım” çağrısıyla açıklama sona erdi.
BODRUM
5 gün önceBODRUM
11 gün önceMANŞET
19 gün önceASAYİŞ
23 gün önceBODRUM
30 gün önceBODRUM
23 Temmuz 2026BODRUMYERELHABER
23 Temmuz 2026BODRUMYERELHABER
23 Temmuz 2026BODRUMYERELHABER
23 Temmuz 2026BODRUMYERELHABER
23 Temmuz 2026BODRUMYERELHABER
23 Temmuz 2026YEREL YÖNETİM
23 Temmuz 2026
5
Gümüşlük’te festival güzel mesajlarla başlıyor
5447 kez okundu