
Duruşmada söz alan sanıklar, haklarındaki iddiaları kesin bir dille reddederek beraat ve tahliyelerini talep etti. İbrahim Çırakoğlu, 403 ada 11 parsel ile hiçbir alakası olmadığını ve sadece işinin gereği hak ettiği parayı talep ettiğini belirtirken; Niyazi Atare ise ele geçirilen paraların rüşvet olmadığını, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) balosuna yapılacak bağış paraları olduğunu yineledi.
Ancak mahkeme heyeti, toplanan deliller, kamera kayıtları ve iddia makamının mütalaasını dikkate alarak suçun işlendiğine kanaat getirdi. Niyazi Atare ve İbrahim Çırakoğlu hakkında rüşvet suçundan 6’şar yıl hapis cezası verildi. Heyet, takdiri indirim nedenlerini uygulayarak cezayı 5 yıla indirdi.
Davanın en dikkat çeken detaylarından biri ise davanın şikayetçisi konumundaki müteahhit T.Ç.’nin durumu oldu. Savunma avukatlarının duruşma boyunca “ajan provokatör” olarak nitelendirdiği ve ifadelerindeki çelişkilere (150.000 TL – 250.000 TL gibi değişen rakamlar) dikkat çektiği T.Ç. hakkında, rüşvet verme suçundan dolayı herhangi bir ceza verilmedi.
Sanık avukatları duruşmada verdikleri örneklerle bu duruma isyan etmiş, adalete olan güvenin zedelendiğini savunmuşlardı:
Avukatların, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 252. maddesine dayanarak yaptığı teknik savunmalar ve bilirkişi B.B.’nin raporu kararı değiştirmeye yetmedi. Savunma makamı, rüşvet suçunun unsurlarının oluşmadığını şu ifadelerle belirtmişti:
İddia makamı ise dosyanın kamera görüntüleri ve mesajlaşmalarla “delil dolu” olduğunu belirterek cezalandırma talep etmişti.

Mahkemenin verdiği 5 yıllık hapis cezası kararının ardından, Niyazi Atare ve İbrahim Çırakoğlu’nun avukatlarının kararı bir üst mahkemeye taşıyacağı öğrenildi. Verilen hüküm için istinaf yolunun açık olduğu belirtilirken, davanın bölge adliye mahkemesindeki süreci Bodrum kamuoyu tarafından yakından takip edilmeye devam edecek.
BODRUM
7 saat önceBODRUM
7 gün önceBODRUM
13 gün önceMANŞET
21 gün önceASAYİŞ
25 gün önceBODRUM
26 Temmuz 2026BODRUM
26 Temmuz 2026BODRUMYERELHABER
26 Temmuz 2026BODRUMYERELHABER
26 Temmuz 2026BODRUMYERELHABER
26 Temmuz 2026BODRUMYERELHABER
26 Temmuz 2026BODRUMYERELHABER
26 Temmuz 2026
1
28 Eylül’de ‘Toprağımızı Vermiyoruz’ Mitingi, Muğla’da
1317 kez okundu
2
Bodrum Kadın Platformu Basın Açıklaması
870 kez okundu
3
Akbelen’in Adını Direnişe Yazdılar.
538 kez okundu
4
İkizköy Karadam’da Süper İzin Yasası’na Tepki:
495 kez okundu
5
Meclis Üyesi Niyazi Atare Rüşvet Almaktan Gözaltında
438 kez okundu