
Eylemde konuşan İbrahim Uzun, “Biz 10 yıl önce kaybettiklerimizin izinde yürümeye devam ediyoruz. Bizi davamızdan vazgeçiremediler” dedi. Uzun, Bodrum Belediyesi’ne başvurarak “10 Ekim Özgürlük ve Barış Anıtı” yapılması için talepte bulunduklarını da duyurdu. Anıtın Bitez’deki Üç Fidan Parkı’na yapılması önerildi.

Eyleme tesadüfen katılan Turgutreisli Zeynep Orçun, “Bu çabanın mutlaka hayata geçmesi lazım. Bodrum’dan ülkeye güçlü bir mesaj olur” diyerek desteğini dile getirdi.

DİSK Emekli-Sen Bodrum Şubesi’nden Bahtışen Karahan da katliamın halen tam anlamıyla aydınlatılamamasını eleştirerek, “Geçmişle yüzleşilmeden barış olmaz. Cezasızlık yeni karanlıkların yolunu açıyor” dedi.

Katılımcılar “Unutmuyoruz! Buradayız! 10-10-2015 Ankara” pankartı taşıdı. Sık sık “Gün Gelecek Devran Dönecek, AKP Halka Hesap Verecek” sloganı atıldı. Topluluk daha sonra Tepecik’ten Belediye Meydanı’na yapılan yürüyüşe de katılarak anmaya destek verdi.

Bodrum belediye meydanında pankartlar eşliğinde yapılan eylem ve basın açıklamasında öldürülen kişilerin isimleri tek tek açıklanarak, hazırlanan listeye karanfiller yapıştırıldı.


MANŞET
4 gün önceBODRUM
4 gün önceBODRUMYERELHABER
4 gün önceBODRUMYERELHABER
4 gün önceGÜNDEM
4 gün önceBODRUMYERELHABER
4 gün önceBODRUM
4 gün önceMANŞET
7 gün önceBODRUMYERELHABER
8 gün önceGÜNDEM
8 gün önceASAYİŞ
10 gün önceBODRUMYERELHABER
11 gün önce
1
Bitez’e “10 Ekim Barış Anıtı” Önerisi: Bodrum’dan Türkiye’ye Mesaj
4334 kez okundu
2
Boat Show 2025 Denizcilik Sektörünü Bodrum’da Buluşturuyor
3127 kez okundu
3
Bodrum Belediye Başkanlığı Kamuoyu Bilgilendirmesi
2012 kez okundu
4
Muğla Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Kuruldu İlk Ziyaret Muğla Valisi Dr.İdris Akbıyık’a Gerçekleştirildi
1848 kez okundu
5
Cumhuriyetin 102. Yılı Bodrum’da Coşkuyla Kutlandı
1259 kez okundu